Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zucker
- 100 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 1 Dose Maronen, gegart, geschält, in Sirup (Abtropfgew. 280 g), z. B. von Lacroix, gut abgetropft
- 60 g Amaretti
- 10 g Kakao und mehr zum Bearbeiten und Wälzen
- 50 g Butter, weich, in Stücken
-
15
g Mandellikör (z. B. Amaretto)
lub 15 g Kaffeelikör
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 320 kJ / 76 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kandierte Orangenschalen in Schokolade
26h
Mediterrane Köstlichkeit – selbstgebackenes Brot im Tontopf
2h 45min
Erdbeer-Chutney mit Grünem Pfeffer
1 Std. 5 Min
Gin-Lavendel-Eis
14h 45min
Quittenlikör-Pralinen mit Spekulatius-Nougat
2 Std. 30 Min
Safranmousse
2 godz. 15 min
Balsamico-Feigen
40 Min
Litschi Panna Cotta mit Rosenwasser-Sirup
4h 30min
Mantecados (Spanisches Schmalzgebäck)
2 godz.
"Pastanaken" mit angedämpftem Gewürz-Lachs
1 Std. 30 Min
Bananen-Kokos-Suppe mit Garnelen
40 Min
Schwarzwurzel-Haselnuss-Risotto
30 Min