Urządzenia i Akcesoria
Meringue Clouds with Sabayon and Berries (Rosalyn Darling)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
6 portions
Składniki
Meringue Cloud Cakes
-
sugar6 oz
-
corn starch1 tbsp
-
egg whites6
-
cream of tartar½ tsp
-
salt1 pinch
-
vanilla extract½ tsp
Sabayon Crème
-
sugar3 oz
-
lemon thin peel only, no white pith1
-
egg yolks from large eggs4
-
white wine (Pinot Grigio)4 oz
-
heavy whipping cream chilled8 oz
-
fresh berries divided1 ½ cups
-
fresh basil leaves to garnish
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
6 g
Kalorie
1816 kJ /
434 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
61 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Meringue Pie
2 godz. 30 min
Béarnaise sauce
15 min
Mayonnaise
5 min
Chocolate Icing (Ganache)
20 min
Blackberry Jam
45 min
Caramel Sauce
1 godz. 30 min
Almond Pavlova with Berries and Chambord
3 godz. 30 min
Portuguese Custard Tarts
1 godz. 10 min
Green Chili Deviled Eggs
40 min
Gluten Free Savory Crêpes with Seafood
1 godz. 30 min
Flan Pudding
3 godz.
Chocolate Mousse
3 godz. 20 min