![Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney) Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0e4cbe043a23889c15118a78f4180e10/Derivates/60a8bced7b48b132df6116719ed87711722d8796.jpg)
Wersje kompatybilne
Apple Mousse Crumble with Rosemary Ice Cream (Matthew Kenney)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rosemary Ice Cream
- 28 oz oat milk
- 3 sprigs rosemary
- 2 oz sugar
- 7 oz simple syrup (see Tip)
- ½ tsp xanthan gum
Apple Mousse
- 15 oz water
- 36 oz Granny Smith apples (approx. 6 apples), peeled, cored, halved, each half cut into 4 wedges
- 7 ½ oz sugar, divided
- 1 tsp agar-agar
- non-stick cooking spray
- 11 oz aquafaba (chickpea liquid, canned)
- 2 tsp vegan whipping cream, e.g. Silk®
- ¼ tsp cream of tartar
- ½ tsp xanthan gum
Toasted Oat Crumble
- 1 tsp fresh rosemary, leaves only, chopped
- 5 oz brown sugar
- 2 ½ oz rolled oats
- 5 ½ oz all-purpose flour
- 1 tsp salt
- 5 ½ oz vegan butter, in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1847.8 kJ / 441.6 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 82.5 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 347.4 mg
Alternatywne przepisy
Virgin Watermelon Margarita
10 min
Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)
35 min
Creamy Mango Ice Cream
2 Std. 20 Min
Strawberry Dragon Fruit Frozen Yogurt
10 min
Carrot & Apple Cottontail Collins
10 min
Stuffed Cabbage Parcels (Emerald Red Jade Bags)
1 Std.
Turmeric Basmati Rice with Currants
35 min
Rainbow Popsicles
10h
Cheesecake
1h 30min
French Macarons with Blueberry Jam
1h 30min
Berry Ice Cream
20 Min
Basic Soup Purée
45 Min