![Pineapple Upside Down Cake Pineapple Upside Down Cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/613adbf4-0178-49cd-a794-b2a9e04b4e28/Derivates/ab1b061b-a563-46c5-b238-46a3cfc51b79.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Topping
- 5 oz brown sugar
- 4 oz unsalted butter, diced, room temperature
- 6 - 7 slices canned pineapple, in juice, plus 5 oz juice
Batter
- 6 oz confectioners sugar
- 6 oz unsalted butter, diced, room temperature
- 2 large eggs
- 3 tbsp dark rum, divided
- 1 tsp vanilla extract
- 8 ½ oz all-purpose flour
- 2 tsp baking powder
- ⅛ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1714.2 kJ / 409.7 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 108.3 mg
Alternatywne przepisy
Vanilla Madeleines
1 godz. 30 min
Lemon Pound Cake
2sa
Chocolate Chip Cookie Bundt Cake
1 godz. 45 min
Devil's Food Cake
1h 20min
Blueberry Bundt Coffee Cake
1 godz. 45 min
Aloha Carrot Cake
1h 20min
Summer Breeze Pineapple Pound Cake
1h 10min
Apple Cinnamon Cake
1 godz. 45 min
Chocolate Covered Pound Cake
1 godz. 30 min
Hot Cocoa Bundt Cake
2sa
Blueberry Cobbler
1h
Whole Orange Bundt Cake
1h 25min