Wersje kompatybilne
Chipotle Sabayon Poached Eggs (Jeremiah Stone and Fabian von Hauske)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chipotle Oil
- ½ oz chipotle chili, in adobo sauce, canned (1 chili)
- 5 oz safflower oil
- 1 ½ oz white wine
Chipotle Sabayon
- 6 egg yolks, from large eggs
- 2 tsp white wine vinegar
- ¼ tsp salt
- 4 tbsp unsalted butter
- 4 maitake mushrooms, large, de-stemmed (approx. 1 pkg.)
Poached Eggs
- 73 oz water
- 1 tsp vinegar
- vegetable oil, to grease
- 4 large eggs
- 4 slices sourdough bread (1 in. thick), toasted
- fresh chives, sliced, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4088 kJ / 958 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 62 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Candied Sweet Potatoes
1h 20min
Hollandaise Sauce
15min
Shrimp Salad with Peaches in White Pepper Citronette
1 godz.
Shrimp in Garlic Sauce
25 min
Turkey Benedict with Stuffing Waffles
1h 5min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35min
Salmon Tartare
10min
Cheese Puffs
40 min
Tomatillo Avocado Guacamole
10min
Sicilian Shrimp Salad
30 min
Flan Pudding
3h
Peach Yogurt Ice cream
20 Min