Piroggen mit Kartoffel-Quark-Füllung (Pierogi ruskie)

Piroggen mit Kartoffel-Quark-Füllung (Pierogi ruskie)

4.6 286 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Füllung
  • Schichtkäse (siehe Tipp)
    500 g
  • Wasser
    550 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    400 g
  • Öl
    2 EL
  • Zwiebeln (ca. 120 g), fein gewürfelt
    2
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer nach Geschmack
    ¼ - ½ TL
Teig und Fertigstellung
  • Wasser und mehr zum Kochen
    300 g
  • Öl
    30 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    550 g
  • Salz zum Kochen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 538 kcal / 2253 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 81 g
Błonnik 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...