Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 240 g Mehl
- 1 Prise Salz
- 1 EL Öl und mehr zum Braten
- 2 Eier
- 500 g Milch
Orangensauce
- 2 Zitronen, unbehandelt, 1 Streifen (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 Orangen, unbehandelt, 1 Streifen (1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 100 g Zucker
- 30 - 40 g Orangenlikör
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 871 kJ / 208 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crêpes
1 Std. 15 Min
Blini
1h 30min
Püfferchen mit Beeren und Crème fraîche
45min
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10min
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2 Std.
Blintzes mit Heidelbeerquark
35 min
Tschebureki
1h 20min
Quarkbällchen (Nautzen)
45min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 min
Kreppel
1 godz.
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1h 45min
Bergische Waffeln
20min