Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 125 g Mehl
- 125 g Buchweizen-Mehl
- 15 g frische Hefe
- 1 Ei
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Anbraten
- 50 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Prise Salz
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 411 kJ / 98 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g