Piroggen mit Fleischfüllung (Pierogi z mięsem)

Piroggen mit Fleischfüllung (Pierogi z mięsem)

4.5 111 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 Portionen

Składniki

Füllung
  • Möhren in Stücken
    100 g
  • Rindfleisch, ohne Knochen in Stücken (2-3 cm), siehe Tipp
    650 g
  • Wasser
    450 g
  • Rapsöl
    30 g
  • Brötchen, altbacken
    1
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Salz
    1 geh. TL
  • Pfeffer nach Geschmack
    ¼ - ½ TL
  • Majoran, getrocknet
    ½ TL
Teig und Fertigstellung
  • Wasser und mehr zum Kochen
    250 g
  • Ei
    1
  • Rapsöl
    20 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
    560 g
  • Salz und mehr zum Kochen
    1 Prise

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 33 g
Kalorie 2329 kJ / 556 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 68 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...