Iepure cu prune uscate

Iepure cu prune uscate

4.2 6 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porții

Składniki

  • apă
    1000 g
  • sare plus 2 prize, în funcție de gust
    ¼ linguriță
  • orez alb cu bobul lung
    200 g
  • carne de iepure, fără os (cotlet și pulpe)
    800 g
  • piper măcinat sau după gust
    2 prize
  • prune uscate, fără sâmburi
    200 g
  • ceapă tăiată jumătăți
    80 - 100 g
  • morcovi tăiați bucăți
    100 g
  • ulei de măsline
    30 g
  • vin roșu
    400 g
  • bouquet garni
    1
  • amidon de porumb
    30 g
  • smântână maturată, 30% grăsime
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porție

Białko 31 g
Kalorie 2162 kJ / 513 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 9 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...