Torta tipo bocconotto al cioccolato

Torta tipo bocconotto al cioccolato

2.7 41 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Pasta frolla
  • limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
    ½
  • di zucchero
    120 g
  • tuorli
    5
  • di olio di oliva
    50 g
  • di farina tipo 00 + q.b.
    280 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di liquore all'anice
    2 cucchiai
Ripieno cioccolato e mandorle
  • di mandorle tostate non salate con la buccia
    150 g
  • di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
    150 g
  • di acqua
    500 g
  • di zucchero
    150 g
  • tuorli
    3
  • di caffè in polvere
    1 cucchiaino
  • di cannella in polvere
    1 cucchiaino
Terminare la preparazione
  • burro q.b.
  • zucchero a velo a piacere

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 445 kcal / 1862 kJ
Białko 10.1 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 47.1 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...