Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 120 g di zucchero
- 5 tuorli
- 50 g di olio di oliva
- 280 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 2 cucchiai di liquore all'anice
Ripieno cioccolato e mandorle
- 150 g di mandorle tostate non salate con la buccia
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 500 g di acqua
- 150 g di zucchero
- 3 tuorli
- 1 cucchiaino di caffè in polvere
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 47.1 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata ricotta, cioccolato bianco e lamponi
3 godz. 45 min
Crostata alla crema di cioccolato
1 godz. 45 min
Torta cappuccino
2 godz.
Torta brulée
11h
Torta magica
4h
Crostata al cioccolato bianco
1 Std. 10 Min
Torta cioccolato e arancia
1h 25 min
Ciambelline alla ricotta
30 min
Torta Susanna
2h 40min
Torta glassata al cioccolato al vapore
1 godz. 30 min
Torta cremosa al limone
2h 30min
Torta veloce al cioccolato
20 min