Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di erbe aromatiche fresche miste, le foglioline lavate ed asciugate (rosmarino, timo, origano...)
- 70 g di strutto
- 180 g di acqua
-
20
g di lievito di birra fresco
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 500 g di farina di forza (manitoba) + q.b.
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 - 2 cucchiai di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di Fontina a pezzi (3-4 cm)
- 15 - 20 di pomodori ciliegino a fette o in quarti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1937 kJ / 463 kcal
- Białko
- 14.9 g
- Węglowodany
- 66.7 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panzerotti gustosi ai peperoni
1hod. 50min
Focaccia alle olive
2h
Focaccia con patate e rosmarino
2h 35min
Focaccia croccante
2 Std. 10 Min
Focaccine fantasia
2 godz. 5 min
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Pizzette marinare
1h 35min
Pizzette al formaggio di capra
1h 35min
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Pizza alla romana
1 Std. 40 Min
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h
Focaccia pugliese
1h 10 min.