Crostata alle fragole

Crostata alle fragole

3.3 141 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
10 fette

Składniki

Pasta frolla
  • di zucchero
    80 g
  • limone la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di burro morbido a pezzi
    120 g
  • tuorli d'uovo
    2
  • stecca di vaniglia i semini
    1
  • di sale
    1 - 2 pizzichi
  • di farina tipo 00
    210 g
Crema pasticcera alla vaniglia
  • di latte intero
    500 g
  • tuorli d'uovo
    5
  • di zucchero
    100 g
  • di farina tipo 00
    40 g
  • di amido di mais (maizena)
    10 g
  • di sale
    1 pizzico
Terminare la preparazione
  • di fragole a fette
    250 g

Wartości odżywcze na 10 fette

Kalorie 3541 kcal / 14826 kJ
Białko 76 g
Tłuszcz 176 g
Węglowodany 407 g
Błonnik 14.1 g
Tłuszcz nasycony 93 g
Sód 1109 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...