Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 80 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 120 g di burro morbido a pezzi
- 2 tuorli d'uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 - 2 pizzichi di sale
- 210 g di farina tipo 00
Crema pasticcera alla vaniglia
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 pizzico di sale
Terminare la preparazione
- 250 g di fragole a fette
- Wartości odżywcze
- na 10 fette
- Kalorie
- 14826 kJ / 3541 kcal
- Białko
- 76 g
- Węglowodany
- 407 g
- Tłuszcz
- 176 g
- Tłuszcz nasycony
- 93 g
- Błonnik
- 14.1 g
- Sód
- 1109 mg
Alternatywne przepisy
Crostata ricotta, cioccolato bianco e lamponi
3 godz. 45 min
Torta paradiso con mousse alla crema gianduia
1h 30min
Crostata con crema ai frutti di bosco
4h
Torta della nonna
1h 30min
Torta alle fragole
2h
Rotolo con crema di yogurt e frutta fresca
1h
Tiramisù alle fragole
3 Std. 30 Min
Crostata classica alla frutta mista
1h 20min
Crostata con crema pasticcera alla ricotta
1h 30min
Torta cremosa al limone
2h 30 min
Crostata di marmellata o confettura
1h 10 min
Torta di mele e yogurt
1h 30min