Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 300 g amêndoa s/ pele
- 300 g natas
- 370 g leite condensado
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 100 g amêndoa laminada torrada p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 3337 kJ / 799 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de tabuleiro com leite condensado e chocolate
35min
Quindão
1h 5min
Panacota de cereja
3 Std.
Coquini
8 godz. 15 min
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20min
Pêssego com merengue e amêndoa torrada
15min
Bavaroise de framboesa
3h 10 min.
Bolo de chocolate e amêndoa
30min
Bolo de amêndoa e chocolate
50min
Mousse de chocolate branco e frutos vermelhos
45min
Mousse de chocolate e menta
3u. 15min
Bolo de mousse de chocolate
30min