Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g chocolate branco partido em pedaços
- 30 g leite
- 150 g cereais de chocolate
- 45 g açúcar
- 5 g hortelã, só as folhas, mais q.b. p/ guarnecer
- 550 g abacaxi cortado em cubos pequenos
- 400 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2408 kJ / 576 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte gelada
3h 20min
Mousse com ananás e hortelã
4h
Semifrio marmoreado
4h 20min
Pisco sour de ananás
10 min
Taça dos reis
8h
Granita de ananás e lima
10 min
Tarte gelada de limão
8h
Tiramisú de chocolate e morango
2h
Panacota de chocolate e licor de creme irlandês
2h 30 min
Tarte de limão e maracujá
1h
Bavaroise de morango
8h 5min
Delícia de morango
1h 30min