Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado

Sopa alentejana com camarão e ovo escalfado

4.0 12 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 doses

Składniki

  • azeite mais q.b. p/ pincelar
    100 g
  • dentes de alho
    4
  • coentros mais q.b. p/ guarnecer
    30 g
  • água
    1500 g
  • sal
    1 c. chá de
  • vinagre de vinho branco
    50 g
  • ovos
    6
  • miolo de camarão (60/80)
    600 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 306.4 kcal / 1281.8 kJ
Białko 20.4 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 4.7 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 1034.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...