Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g azeite, mais q.b. p/ pincelar
- 4 dentes de alho
- 30 g coentros, mais q.b. p/ guarnecer
- 1500 g água
- 1 c. chá de sal
- 50 g vinagre de vinho branco
- 6 ovos
- 600 g miolo de camarão (60/80)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1281.8 kJ / 306.4 kcal
- Białko
- 20.4 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 1034.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensopado de polvo à algarvia
1h 10min
Risoto preto com chocos
1h
Sopa de brócolos e gorgonzola com croutons integrais
40min
Sopa de bacalhau
40min
Sopa de tomate
45min
Creme de feijão branco e cogumelos
1h 15 min
Polvo à moda do Minho
50min
Sopa da panela
30min
Sopa alentejana
30min
Sopa de peixe alentejana
40min
Sopa de bacalhau e marisco
1h
Sopa de peixe e legumes
40min