Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Huevos
- 6 huevos medianos, fríos
- agua, para llenar hasta la marca de 1 L
Nidos de Pascua
- 250 g harina de trigo, más un extra para enharinar
- 30 g de aceite de oliva
- 120 g de agua
- ½ cdita de sal, o al gusto
Ensalada de huevo
- 2 ramitas de perejil fresco, sólo las hojas
- 20 g de echalot
- 30 g de crema ácida
- 10 g de mostaza
- 10 g de mayonesa
- 10 g de vinagre
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 1 cdita de sal, o al gusto
- cebollín, para la decoración (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 591.3 kJ / 141.3 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 16.5 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 143.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carne molida
35 min
Carne de ave molida (carne blanca, 300 g)
1h 5min
Carne de ave picada (carne blanca, 500 g)
1 godz. 10 min
Cebolla picada (30-70 g)
5min
Ajo picado (10-20 g)
10min
Manzanas ralladas (350-600 g)
10min
Cebollas picadas (400-500 g)
10min
Filete Wellington
14h
Nueces picadas gruesas (200 g)
5min
Dientes de ajo picado
5min
Nueces picadas gruesas (100 g)
5min
Almendras o avellanas picadas gruesas (200-300 g)
5min