Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de garbanzos secos
- 75 g de cebolleta en trozos
- 1 - 2 dientes de ajo
- 2 - 3 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 2 - 3 ramitas de cilantro fresco (solo las hojas)
- ½ cucharadita de comino molido
- ½ cucharadita de curry en polvo
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de sal
-
150
g de harina
lub 150 g de harina de garbanzos - aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1268 kJ / 302 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafel con ensalada y salsa tahini
9hod.
Curry de garbanzos (Chana masala)
20min
Falafel
55min
Falafel de garbanzos
13h
Pakora de berenjena con salsa de yogur
1 Std.
Falafel de lentejas rojas y coliflor
2 Std. 30 Min
Tacos vegetales de lentejas con dip de tofu
4h 30min
Falafel con salsa tahini en pan plano r'gaif
1 Std. 10 Min
Tabulé - Líbano
2 Std. 15 Min
Samosas vegetarianas
1h 45min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2 Std. 10 Min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 Std. 15 Min