Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa para los dumplings
- 1 cucharada de aceite vegetal y algo más para engrasar
- 150 g de agua y algo más si fuera necesario
- 300 g de harina
- ¼ de cucharadita de sal
Relleno y formado de los dumplings
- 400 g de repollo en trozos (aprox. 5 cm)
- 1 ½ cucharadita de sal
- 350 g de carne picada de cerdo
- 530 g de agua
- 20 g de salsa de soja
-
10
g de vino de arroz
lub 10 g sake - ½ cucharadita de azúcar
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharada de aceite de sésamo (15 g)
- harina para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ternera teriyaki con arroz
1 godz. 40 min
Bao buns de secreto ibérico
2 godz. 30 min
Rollitos vietnamitas de gambas y cerdo (Nems) - Vietnam
45 Min
Gyozas (empanadillas japonesas)
1h
Sopa de fideos japoneses
1 godz. 15 min
Dim sum 'Shao mai'
2h
Cinco especias chinas
10min
Panecillos al vapor rellenos de carne de cerdo (Baozi)
2h 10min
Minirollitos de primavera con salsa agridulce
30 Min
Dumplings de camarones (Xia jiao)
1 godz. 15 min
Bao buns de cerdo
2h
Naan indio
1 godz. 40 min