Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de alcachofas frescas (aprox. 800 g limpias)
-
10
ramitas de perejil fresco
lub ½ limón - 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 20 g de harina
- 50 g de zumo de limón
- 500 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 600 kJ / 143 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coliflor al vapor con salsa de mantequilla y alcaparras
50 min
Habas tiernas rehogadas
30 Min
Espinacas con pasas y piñones
15min
Berenjenas al ajillo
50 min
Acelgas en adobillo
40min
Flores de alcachofa
2h
Alcachofas a la cerveza
45 Min
Alcachofas en aceite
1 godz. 40 min
Alcachofas a la romana
50 min
Alcachofas de Tudela con vinagreta al aroma de cítricos (Navarra)
12u. 30min
Alcachofas con habitas al azafrán
50 min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min