Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 4 dientes de ajo
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 10 - 12 almendras tostadas sin sal
- 2 galletas maría
-
½
cucharadita de sal
lub ½ pastilla de caldo de carne - 2 tomates maduros en trozos (300 g)
- 100 g de cebolla en trozos
- 30 g de aceite de oliva
- 50 g de vino blanco
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos (1 tarro)
- 100 - 150 g de butifarra blanca en trozos
- 200 g de agua caliente
- 2 huevos duros
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1644 kJ / 393 kcal
- Białko
- 18.35 g
- Węglowodany
- 28.01 g
- Tłuszcz
- 23.09 g
- Błonnik
- 12.48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos encebollados
40min
Garbanzos con chistorra
40min
Habas guisadas a la portuguesa
50min
Judía blanca de ayuno
9h 15min
Lentejas con arroz
40min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30min
Lentejas con setas y morcilla
3 Std.
Garbanzos con arroz
35min
Albóndigas con sepia
1 Std. 20 Min
Judías blancas con confit de pato (Cassoulet au confit de canard)
1 Std. 10 Min
Fideos con alcachofas
45min