Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Chinese cabbage (approx. 700 g), halved lengthways then cut in pieces (5 cm)
- 4 Tbsp fine sea salt
- water, for soaking cabbage
- 200 g daikon (Japanese radish), cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
- 6 spring onions (approx. 100 g), cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
- 6 garlic cloves
- 2 tsp caster sugar
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 Tbsp shrimp paste
- 3 - 4 Tbsp Korean chilli paste (gochujang), to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 Total recipe
- Kalorie
- 2006 kJ / 476 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Tarka Dal
9 Std. 5 Min
Butternut Squash Masala Dosa
11h 30min
Kimchi
149h
Char Siu Marinade
10 min
Chapatis
1h 30min
Palak Paneer
45min
Thai Red Curry Paste
Brak ocen
Crispy Korean Tofu
1h 20 min
Tikka Paste
1h
Peking-Style Duck Pancakes
11h 25min
Char Siu Pastries
6 godz. 10 min
Miso Soup with Vegetables
30min