![Kimchi Kimchi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/270678.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Chinese cabbage (approx. 700 g), halved lengthways then cut in pieces (5 cm)
- 4 Tbsp fine sea salt
- water, for soaking cabbage
- 200 g daikon (Japanese radish), cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
- 6 spring onions (approx. 100 g), cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
- 6 garlic cloves
- 2 tsp caster sugar
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 2 Tbsp shrimp paste
- 3 - 4 Tbsp Korean chilli paste (gochujang), to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 Total recipe
- Kalorie
- 2006 kJ / 476 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 76 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Persian Flatbreads
1 Std. 45 Min
Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel
3 Std. 40 Min
Miso Soup, Sake Seafood with Rice
1sa 5 dk
Pesto with Rocket and Chilli
10min
Walnut Bread
2h 45min
Curry Powder Mix
15 min
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
45 dk
Turmeric and Onion Bread
2h 45min
Rye and Walnut Bread
1 Std. 25 Min
Coriander Chutney
5 min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 dk
Sourdough-style Loaf
122sa 45 dk