Kimchi

Kimchi

4.6 27 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 51 godz.
1 Total recipe

Składniki

  • Chinese cabbage (approx. 700 g), halved lengthways then cut in pieces (5 cm)
    1
  • fine sea salt
    4 Tbsp
  • water for soaking cabbage
  • daikon (Japanese radish) cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
    200 g
    carrots, cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
  • spring onions (approx. 100 g), cut in matchsticks (4 cm x 3 mm)
    6
  • garlic cloves
    6
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    20 g
  • caster sugar
    2 tsp
  • shrimp paste
    2 Tbsp
  • Korean chilli paste (gochujang) to taste
    3 - 4 Tbsp

Wartości odżywcze na 1 Total recipe

Kalorie 476 kcal / 2006 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...