Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 150 g di zucchero di canna
- 3 uova
- 220 g di farina di riso
- 125 g di yogurt alla vaniglia
- 100 g di ricotta di pecora fresca, scolata dal siero
- 50 g di farina di cocco
- 1 pizzico di sale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- zucchero a velo, a piacere
- fragole, pulite e a fette, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1519 kJ / 363 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 55.3 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta frolla (senza glutine)
2 Std. 45 Min
Pasta per pane veloce (senza glutine)
1 Std. 40 Min
Plumcake con farina di riso
50 min.
Pan di Spagna al riso e miglio (senza glutine)
1h 10 min.
Ciambellone ai cereali
1h
Mini plumcake allo yogurt (senza glutine)
40 min.
Pastiera (senza glutine)
4h
Torta margherita (senza glutine)
50 min.
Crostata alle due creme (senza glutine)
3h
Pancake (senza glutine)
40 min.
Torta di mele (senza glutine) di Damiano Carrara
4 Std. 30 Min
Torta cocco e gianduia (senza glutine)
50 min.