Risotto

Risotto

2.5 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
10 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1600 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l), zerkrümelt
  • Parmesan in Stücken (3 cm)
    80 g
  • Schalotten halbiert
    60 g
  • Butter in Stücken
    80 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Risottoreis (z. B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit
    640 g
  • trockener Weißwein
    120 g
  • Salz nach Geschmack
    1 - 2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 14450 kJ / 347 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...