Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1600 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l), zerkrümelt - 80 g Parmesan, in Stücken (3 cm)
- 60 g Schalotten, halbiert
- 80 g Butter, in Stücken
- 20 g Olivenöl
- 640 g Risottoreis (z. B. Carnaroli, Arborio), 14-15 Minuten Garzeit
- 120 g trockener Weißwein
- 1 - 2 TL Salz, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 14450 kJ / 347 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lammhüfte mit Safran-Spargelrisotto
1 godz. 50 min
Risotto mit frischen Steinpilzen
35 min
Kartoffelsuppe
50min
Italienischer Brunch
1 godz. 30 min
Glutenfreie Speck-Quiche
1h 40min
Kabeljau mit Erbsen-Minz-Risotto
35 min
Reissalat mit Kokos-Curry-Hähnchen
50min
Pfirsich-Carpaccio mit Himbeersorbet
3h 25min
Süßer Mürbeteig
1 godz. 50 min
Risotto alla Milanese
35 min
Kartoffelsuppe mit Croûtons
40 min
Möhren-Kürbissuppe mit Parmesanchips
45min