Gulaschsuppe

Gulaschsuppe

4.5 576 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 Portionen

Składniki

  • Kümmelsamen
    1 EL
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Zitronenschale Bio (à 1 x 4 cm), dünn abgeschält
    2 Streifen
  • Petersilie abgezupft
    8 Stängel
  • Knoblauchzehen
    2
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Pfeffer
    7 Prisen
  • Zwiebeln halbiert
    200 g
  • Butterschmalz
    40 g
  • Rindergulasch in kleinen Würfeln (ca. 2 cm)
    300 g
  • Schweinegulasch in kleinen Würfeln (ca. 2 cm)
    200 g
  • Tomatenmark
    40 g
  • Apfelessig
    1 EL
  • Mehl
    30 g
  • Zucker
    1 Prise
  • Paprika edelsüß
    3 EL
  • Paprika rosenscharf
    1 TL
  • Tomaten grob gewürfelt
    2
  • Rindfleischbrühe
    800 g
  • Lorbeerblätter
    2
  • festkochende Kartoffeln in kleinen Würfeln (ca. 2 cm)
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 30 g
Kalorie 1927 kJ / 460 kcal
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 25 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...