Bolo de chocolate e banana com coulis de morango

Bolo de chocolate e banana com coulis de morango

4.2 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 doses

Składniki

Bolo
  • amêndoa
    400 g
    400 g avelã, ou 400 g noz
  • bananas maduras
    4
  • mel
    200 g
  • aroma de baunilha líquida
    4 c. chá de
  • ovos batidos
    4
  • óleo de coco derretido, mais q.b. p/ untar
    100 g
  • cacau em pó
    90 g
  • bicarbonato de sódio
    2 c. chá de
  • sal marinho
    1 pitada de
Coulis de morango
  • morangos cortados em pedaços pequenos
    400 g
  • açúcar amarelo
    40 g
  • sumo de limão (1 unid. aprox.)
    50 g
  • pau de canela
    1

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 643 kcal / 2688 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 48 g
Błonnik 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...