Chocolate cupcakes with vanilla coconut icing
TM6 TM5 TM31

Chocolate cupcakes with vanilla coconut icing

4.4 (8 ocen)

Składniki

Vanilla coconut icing

  • 175 g blanched almonds
  • 700 g water
  • 200 g coconut cream
  • 50 g pure maple syrup
  • 20 g honey
  • 1 ½ tsp agar agar
  • 1 ½ tbsp cornflour
  • 30 g raw cacao butter
  • 1 ½ tsp vanilla bean paste

Cupcakes

  • 150 g raw sugar
  • 200 g plain flour
  • 40 g Dutch cocoa powder
  • 2 tsp baking powder
  • 4 eggs
  • 140 g grapeseed oil
  • 2 tsp vanilla bean paste

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1174.6 kJ / 279.7 kcal
Białko
5.4 g
Węglowodany
22.6 g
Tłuszcz
19.2 g
Tłuszcz nasycony
4.9 g
Błonnik
1.7 g
Sód
61 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy