Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf

Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf

4.7 150 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel
    40 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Rosmarin abgezupft
    1 Zweig
  • Thymian abgezupft
    1 Zweig
  • Majoran abgezupft
    1 Zweig
  • Olivenöl
    30 g
  • Wasser
    300 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Gemüsebrühwürfel (für je 0,5 l)
  • Tomatensaft
    300 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Cherry-Tomaten
    250 g
  • breite, grüne Bohnen, frisch
    200 g
  • grüne Bohnen
    200 g
  • Zucchini in Würfeln
    200 g
  • Wachsbohnen gelb
    200 g
  • gelbe Paprika in Würfeln
    200 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Feta zerbröselt
    200 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 330 kcal / 1381 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...