Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Zwiebel
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- 1 Zweig Thymian, abgezupft
- 1 Zweig Majoran, abgezupft
- 30 g Olivenöl
- 300 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Gemüsebrühwürfel (für je 0,5 l) - 300 g Tomatensaft
- 30 g Tomatenmark
- 250 g Cherry-Tomaten
- 200 g breite, grüne Bohnen, frisch
- 200 g grüne Bohnen
- 200 g Zucchini, in Würfeln
- 200 g Wachsbohnen, gelb
- 200 g gelbe Paprika, in Würfeln
- 1 ¼ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 200 g Feta, zerbröselt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1381 kJ / 330 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestrone mit Kichererbsen
13 Std.
Bohneneintopf mit Feta
45min
Gemüseeintopf Ägäis
50min
Minestrone mit Cannellini-Bohnen
40min
Italienischer Gemüsetopf
10 godz.
Gigantes (Weiße Riesenbohnen im Tomatensud)
45min
Vegetarischer Eintopf
1h
Auberginen-Bolognese zu Nudeln
35min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45min
Eintopf von Wintergemüsen
50min