Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 hojas de salvia fresca
- 40 g avellana (con o sin piel)
- 50 g de queso parmesano
- 1 diente de ajo
- 70 g de cebolla
- 20 g de aceite de oliva (y algo más para engrasar)
- 250 g de queso ricota
- 1 huevo
- 2 - 3 pellizcos de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta molida
- 500 g de agua
- 6 cucharaditas de mermelada de arándanos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 838 kJ / 200 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Islas flotantes
1u. 45min
Crema de pera
30min
Magret de pato con salsa de granada
45 min
Compota de cebolla roja
2h 10min
Parfait de pipas de calabaza
6u.
Chutney de pera y jengibre
1u.
Sabayón clásico (Espesar)
15min
Blanqueta de ternera (Blanquette de veau)
1 Std. 5 Min
Yemas
4h 20 min
Crème brûlée
4h 30min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10min
Crema de limón (Lemon curd)
25min