Pudins de dátiles y toffee

Pudins de dátiles y toffee

4.8 20 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
8 raciones

Składniki

  • 150 g de dátiles sin hueso
  • 1 ½ cucharaditas rasas de bicarbonato
  • 180 g de agua
  • mantequilla para engrasar
Salsa de toffee
  • 60 g de mantequilla en trozos
  • 60 g de azúcar moreno
  • 75 g de sirope dorado
    75 g de miel
  • 40 g de leche
  • ¼ cucharadita de vainilla líquida
    ½ cucharadita de azúcar de vainilla casero
Pudins de dátiles
  • 40 g de mantequilla en trozos
  • 110 g de azúcar moreno
  • 150 g de harina
  • ½ cucharadita de levadura química en polvo
  • 1 huevo L (63-73 g)
  • 700 g de agua

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 363 kcal / 1522 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 54 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...