北海道雜炊鍋

北海道雜炊鍋

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 人份

Składniki

  • 海帶芽
    1 大匙
  • 小魚乾
    30 克
  • 高湯
    500 克
  • 味醂
    2 大匙
  • 日式醬油
    1 大匙
  • 大白菜 切塊(約4公分)
    120 克
  • 大蔥 切斜片(約2公分)
    20 克
  • ½ 茶匙
  • 白米飯
    200 克
  • 新鮮蠔菇 去根部,切段
    120 克
  • 透抽 清洗去除內臟,切圈(約1.5公分)
    200 克
  • 草蝦 去頭,去腸泥
    8 隻
  • 清酒
    20 克
  • 打散
    1 顆

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 22 g
Kalorie 952.5 kJ / 230 kcal
Tłuszcz 2.5 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 33.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...