Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 50 g açúcar
- 100 g amêndoa torrada
- 100 g avelã torrada
- 75 g chocolate de leite partido em pedaços
- 35 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Óleo q.b. p/ untar
Cobertura
- 200 g chocolate p/ culinária partido em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 671.1 kJ / 160.4 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12.1 g
- Tłuszcz
- 11.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 5.4 mg
Alternatywne przepisy
Bombons de creme de chocolate e avelã
2h
Bombons de chocolate branco
2h
Pãezinhos aromatizados
2h
Palitos de presunto
50min
Mini ninhos de chocolate
1h 30min
Bolachas de cacau sem ovo
45min
Brigadeiros XL
1h 30min
Macarons de chocolate
2h
Trufas de chocolate e menta
2h 20min
Crocante de manteiga de amendoim
55min
Bombons de caramelo
2h
Crocante de arroz e chocolate
35min