Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 10 g coentros
- 10 g salsa
- 4 folhas de hortelã
- 45 g manteiga
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- ½ c. chá de açafrão-da-índia
- 1 c. chá de sal
- ½ malagueta cortada em rodelas
- 20 g amido de milho
- 500 g miolo de camarão cortado em pedaços
- 16 folhas de massa filo
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 832 kJ / 198 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Atum braseado com puré de cenoura e legumes ao vapor
50 min
Camarão com molho cocktail
30min
Tártaro de bacalhau e melancia
Brak ocen
Meia-lua de baunilha e caramelo
6h 25min
Pão de alho
1u. 15min
Chamuças
1u. 30min
Técnica Pappardelle
30min
Polvo confitado em cestas de parmesão
5h 50 min
Donuts de sushi
50 min
Croquetes de frango e batata-doce
1u. 10min
Bolo do caco
1 Std. 50 Min
Petit gâteau de caramelo
15 min