Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 175 g de azúcar
- 170 g de almendras peladas
- 200 g de harina
- 230 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- ½ cdita de sal
- 1 yema de huevo
- 15 g de leche
- 500 g de agua
- 4 peras, peladas, descorazonadas y en mitades
- 10 g de maicena
- 2 huevos
- 1 cda de oporto
- 170 g de yogur natural
- almendras fileteadas, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2016 kJ / 480 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de ricotta y frutos rojos
2hod.
Torta de cielo
50 min
Tarta de pera y almendra
25 phút
Natilla de mango
1hod. 10min
Flan de naranja
5h
Clafoutis de frutos rojos
1h 30min
Panqué de vainilla
2 Std. 40 Min
Tarta de Santiago
45 min
Pastel de naranja y miel
2hod.
Pastel de pera y nuez
1hod. 10min
Madeleine de limón
1h
Rosca de yogur
1h 40min