Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 30 g leite
- ½ c. chá de sal
- 10 g vinagre
- 150 g farinha tipo 65
- 80 g farinha integral
- 120 g manteiga semicongelada cortada em cubos pequenos
Recheio
- 150 g queijo-creme
- ½ dente de alho
- 50 g iogurte grego
- 5 pés de tomilho-limão, só as folhas , mais q.b. p/ guarnecer
- 10 figos cortados em quartos (450 g aprox.)
- 1 fio de vinagre balsâmico
- Rúcula q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1294 kJ / 310 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de abóbora, laranja e cardamomo
1h 45min
Tarte de chocolate e framboesa
2h 45 min
Croquetes de bacalhau com azeitonas
1 Std. 40 Min
Chutney de pera e mostarda
45min
Pão com espinafres e ovo
2 Std. 30 Min
Tempura de coco e legumes da primavera
30 Min
Strudel de cranberries e marmelo
1 Std. 30 Min
Salada de maçã com nozes
5 Min
Bolo de abóbora assada e especiarias
1 Std. 40 Min
Cobler de fruta da época
1 Std. 15 Min
Salada de couve roxa e maçã com queijo feta crocante e pesto de ervas
30 Min
Pudim de maracujá
2 godz. 5 min