Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g queijo da Ilha cortado em pedaços
- 1000 g água
- 400 g favas descongeladas
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 50 g natas
- ½ limão, só o sumo
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de pimenta
- 6 folhas de manjericão
- Pão torrado q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 571.9 kJ / 136.7 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 114.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Húmus de favas
25min
Soufflé de espinafres e espargos
1 Std. 30 Min
Chutney de pera e mostarda
45 min
Peixinhos da horta com molho de salsa
40 min
Açorda de tomate e ovas com peixe assado
1 Std. 5 Min
Rolo de agrião com cebola confitada
1 godz.
Empadão de pato com alheira
1 Std. 50 Min
Empadão de peixe e ervilhas
1 Std. 30 Min
Sopa com favas e coentros
35 min
Sopa de beldroegas e tomate
50 min
Esparregado de feijão-verde
45 min
Esparregado
20 min