Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso Gruyère, en trozos (opcjonalnie)
Pasta
- 75 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 200 g de harina
- ½ cdita de sal fina
- 35 g de agua
Relleno
- 200 g de cubos de tocino
- 4 huevos
- 50 g de leche
- 100 g de crema
- ¼ cdita de sal fina, o al gusto
- 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada César
15min
Mousse de chocolate
3h 20min
Quiche de jamón serrano y jitomate
55min
Mini quiches de espinaca, ricotta y tocino
40min
Quiche lorraine
45 min
Ensalada para quiche
7min
Quiche Lorraine
1u. 20min
Pappardelle al limón
45 min
Risotto con poro y limón
25min
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1u.
Quiche de flor de calabaza
1u.
Dip de alcachofa y espinaca
30min