Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso Gruyère, en trozos (opcjonalnie)
Pasta
- 75 g de mantequilla sin sal, en trozos
- 200 g de harina
- ½ cdita de sal fina
- 35 g de agua
Relleno
- 200 g de cubos de tocino
- 4 huevos
- 50 g de leche
- 100 g de crema
- ¼ cdita de sal fina, o al gusto
- 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de espinacas con tocino
2j
Quiche Lorraine
1j 20 menit
Tarta de poro y jamón
50 menit
Risotto de calabacita
25 min
Quiche de queso feta y jitomate deshidratado
1 Std. 45 Min
Tarta de limón amarillo
50 menit
Quiche lorraine
45 Min
Soufflé de queso rápido
45 Min
Soufflé de huevo con jamón y queso
55 Min
Quiche de cuatro quesos y durazno
1h 10 min
Lasaña de espinacas con requesón
55 Min
Quiche de calabacitas y jamón de pierna
1j