Hack-Bohnen-Klopse mit Schupfnudeln und Rahmsauce

Hack-Bohnen-Klopse mit Schupfnudeln und Rahmsauce

3.9 647 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

Hack-Bohnen-Klopse
  • Schalotte halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Haferflocken, zart
    40 g
  • Rinderhackfleisch
    250 g
  • Kidneybohnen abgetropft
    250 g
  • Ei
    1
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Majoran
    ½ TL
  • Senf, mittelscharf
    1 TL
  • Wasser
    500 g
  • Schupfnudeln aus dem Kühlregal (z.B. von Henglein)
    500 g
Rahmsauce und Fertigstellung
  • Butter weich, in Stücken
    30 g
  • Mehl
    30 g
  • Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ¼ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Sahne
    100 g
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    1 Bund

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 26 g
Kalorie 2064 kJ / 493 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 8 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...