
Wersje kompatybilne
Yorkshirepudding mit Birnen-Bohnen-und-Speck-Salat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g Milch
- 3 Eier (Kl. M)
- 195 g Mehl
- ¾ TL Salz
- 1 Zwiebel halbiert
- 8 Stängel Bohnenkraut abgezupft
- 6 Stängel Petersilie abgezupft
- 3 EL Senf, mittelscharf
- 80 g Apfelsaft naturtrüb
- 2 EL Rapsöl
- 3 Prisen Pfeffer
- 2 Birnen (ca. 300 g), in Spalten (1 cm breit)
- 250 g grüne Bohnen quer halbiert
- 500 g Wasser
- 150 g Bacon in Würfeln
- 100 g neutrales Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 757 kcal / 3170 kJ
- Białko
- 20 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Węglowodany
- 55 g