Urządzenia i Akcesoria
Kheer mit dunklem Schokoladentopping
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 Portionen
Składniki
Kheer
-
Basmati-Reis70 g
-
Wasser zum Einweichen
-
Milch, 3,5% Fett500 g
-
Zucker100 g
-
Kardamom, gemahlen½ TL
-
Mandarine, frisch filetiert50 g
Schokoladentopping und Fertigstellung
-
Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken75 g
-
Zucker10 g
-
Milch, 3,5% Fett250 g
-
Maisstärke10 g
-
Ei1
-
Butter10 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1146 kJ /
274 kcal
Tłuszcz
11 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Puri
35 min
Aloo Gobi (Bombay-Kartoffeln mit Blumenkohl)
50 min
Gemüse Biryani
50 min
Nadan Mutta (Eier Curry)
50 min
Garam Masala (Gewürzmischung)
10 min
Ghee
20 min
Kokosnuss-Pistazien-Kuchen
1 godz. 10 min
Gurken-Minz-Raita
25 min
Möhren-Halwa
40 min
Chapati
1 godz. 10 min
Muhallabieh
3 godz. 20 min
Kofta Curry
1 godz. 10 min