Kheer mit dunklem Schokoladentopping

Kheer mit dunklem Schokoladentopping

3.2 31 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Kheer
  • Basmati-Reis
    70 g
  • Wasser zum Einweichen
  • Milch, 3,5% Fett
    500 g
  • Zucker
    100 g
  • Kardamom, gemahlen
    ½ TL
  • Mandarine, frisch filetiert
    50 g
Schokoladentopping und Fertigstellung
  • Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken
    75 g
  • Zucker
    10 g
  • Milch, 3,5% Fett
    250 g
  • Maisstärke
    10 g
  • Ei
    1
  • Butter
    10 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 6 g
Kalorie 1146 kJ / 274 kcal
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 38 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...