Strudel di mele
TM5 TM6

Strudel di mele

4.3 (223 oceny)

Składniki

Impasto

  • 250 g di farina tipo 00
  • 1 uovo
  • 40 g di burro morbido, a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 cucchiaino di miele
  • 75 g di acqua fredda

Ripieno

  • 4 mele Renetta
  • 1 limone preferibilmente biologico, il succo e scorza
  • 30 g di Rum
  • 50 g di uvetta sultanina ammollta nel Rum per 15 minuti
  • 30 g di pinoli
  • 80 g di zucchero grezzo di canna
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 50 g di pangrattato
  • 10 - 15 g di burro
  • 1 tuorlo d'uovo sbattuto
  • zucchero a velo q.b.

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
653 kJ / 156 kcal
Białko
3.5 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy