Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 40 g di burro morbido, a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di miele
- 75 g di acqua fredda
Ripieno
- 4 mele Renetta
- 1 limone preferibilmente biologico, il succo e scorza
- 30 g di Rum
- 50 g di uvetta sultanina ammollta nel Rum per 15 minuti
- 30 g di pinoli
- 80 g di zucchero grezzo di canna
- 1 cucchiaino di cannella in polvere
- 50 g di pangrattato
- 10 - 15 g di burro
- 1 tuorlo d'uovo sbattuto
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 653 kJ / 156 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4 godz. 20 min
Apple pie
1小时 20 分钟
Torta di grano saraceno e mele con confettura di mirtilli
1h 10min
Crostata di mele
1h 5min
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10min
Torta di grano saraceno alle fragole
1 Std.
Composta di ribes e bacche di goji (a ridotto contenuto di zuccheri)
1小时 20 分钟
Fritole veneziane
2h 40min
Crostata mele e cannella
1小时 20 分钟
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1 Std. 45 Min
Strüdel di mele (Apfelstrudel)
1 Std. 30 Min
Torta di mele e nocciole
1 Std.