Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g potatoes, cut in pieces (3-4 cm)
-
6
hake steaks (120-200 g each)
lub 6 white fish fillets (any type of white fish, 120-200 g each) - 2 tsp salt, adjust to taste
- 150 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 100 g carrots, cut in pieces
- 30 g olive oil, plus extra for greasing
- 50 g white wine (opcjonalnie)
- 400 g tomatoes, cut in pieces
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1269 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.4 g
Alternatywne przepisy
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1 godz. 15 min
Indian-style fish with yoghurt sauce, potatoes and vegetables
1h
Salmon in mushroom cream sauce with potatoes
50 min
Brodet (Fish stew)
1 godz. 15 min
Beef and Tomato Stew
1h 25 min
Ratatouille
40 min
Salmon in Mushroom Cream Sauce with Potatoes
50 min
Rice with Duck
1 Std. 5 Min
Fish and potatoes with tomato sauce
50 min
Pasta Salad with Trout and Vegetables
45 min
Cod with citrus butter
50 min
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35 min