Urządzenia i Akcesoria
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney) Metric
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 5 godz. 40 min
6 portions
Składniki
-
cashew nuts155 g
-
water to soak
Paprika Oil
-
extra virgin olive oil60 g
-
ground smoked paprika1 ½ tsp
Spicy Cashew Tare
-
hoisin sauce155 g
-
miso paste chickpea (see Tip)70 g
-
veggie tsuyu70 g
-
agave syrup30 g
-
togarashi powder1 tsp
Shiitake Dashi
-
water1420 g
-
dried shiitake mushrooms thinly sliced85 g
-
kombu (approx. 3-4 large sheets)15 g
Udon Noodles
-
water1420 g
-
extra virgin olive oil to fry1 - 2 tbsp
-
tempeh cut into pieces170 g
-
chilli crisp oil1 tbsp
-
dried udon noodles340 g
-
edible flowers to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
914.2 mg
Białko
22.8 g
Kalorie
2820.3 kJ /
674.1 kcal
Tłuszcz
31.8 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
80.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Traditional Mooncake
2 godz. 15 min
Vegan Bolognese
Brak ocen
Orange and Cardamom Granola Clusters (Diabetes)
1 godz. 15 min
Charred leek gulai sayur
1 godz. 10 min
Creamy miso mushroom udon
45 min
Rainbow Bowl
1 godz. 15 min
Sichuan zucchini and eggplant
1 godz. 15 min
Silverbeet dahl
8 godz. 40 min
Kimchi Tofu Soup
35 min
Dosa (Indian Rice and Lentil Crepes)
16 godz.
Homemade Soy Milk
30 min
Mexican corn salad
25 min