Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 dried chilies
-
4
spring onions, trimmed and cut into thirds
lub 4 green onions, trimmed and cut into thirds - ¾ inch fresh ginger, peeled
- 2 garlic cloves
- 9 ½ oz canned coconut milk
- 1 stalk fresh lemongrass, white part only, cut into pieces
- 2 fresh kaffir lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 1 tsp tamarind paste
- 2 whole cloves
- ¼ - ½ tsp chili powder
- ½ tsp dried ground turmeric
- 1 tsp salt
- 49 - 56 oz whole chicken (3-3.5 lb), butterflied (see Tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3636.8 kJ / 865.9 kcal
- Białko
- 73.1 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 62.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 864 mg
Alternatywne przepisy
Ghee Roasted Chicken
1h 15min
Fragrant Chicken Curry Second Bowl
1h
Black Rice Bowl with Chicken and Mushrooms
40min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 Std. 20 Min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
45min
Hurricane Po'Boy with Saffron Aioli
25min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1 Std. 25 Min
Chicken Étouffée
1 Std. 25 Min
Gochujang seafood risotto
1h
Köttbullar (Swedish Meatballs)
50min
Chimichurri Roast Chicken
1h 20min
Creole Style Jambalaya
1 Std. 10 Min