Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 huevos duros
- 100 g de jamón curado en dados
- 1000 g de tomate en rama (cortados en mitades)
-
50
g de pimiento rojo
lub 50 g de pimiento verde - 1 diente de ajo
- 150 g de aceite de oliva virgen extra
- 200 g de pan del día anterior en trozos
- 1 - 1 ½ cucharaditas de sal
- 10 g de vinagre de jerez
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 878 kJ / 210 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 508.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poleá
15 Min
Salmorejo con pipirrana y caballa
15 Min
Tortillitas de bacalao con miel de caña
30 min
Espárragos en "ajo pollo" para dos
40min
Gazpachuelo
35min
Magras con tomate
40min
Albóndigas en salsa de almendras
50 min
Salmorejo para dos
45 min
Ajoblanco
5 Min
Salmorejo
10 min
Mazamorra cordobesa con salmón ahumado
15 Min
Mazamorra cordobesa
10 min