Urządzenia i Akcesoria
Fabada asturiana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 raciones
Składniki
-
300 g de faba asturiana seca
-
1 trozo/ porción de lacón (aprox. 100 g)
-
agua para remojar
-
1 chorizo asturiano (aprox. 100 g)
-
1 morcilla asturiana (aprox. 100 g)
-
100 g de beicon entreverado, curado y ahumado asturiano, en 1 pieza
-
1450 g de agua
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 ración
Sód
943.3 mg
Białko
17.7 g
Kalorie
1471 kJ /
351 kcal
Tłuszcz
26.9 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
9.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Arroz meloso con centollo y gambones
1 godz.
Albóndigas en salsa de tomate
1 godz. 10 min
Caldo gallego de grelos
4 godz. 10 min
Fabada asturiana de mazapán
2 godz.
Mousse de atún y pepinillos
4 godz. 55 min
Patatas con costillas
1 godz. 30 min
Lentejas pardinas con chorizo
2 godz.
Gambones al vapor con salsa picante
15 min
Pan de Viena con chorizo
45 min