Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Auflauf
- 100 g Gruyère Käse, in Stücken
- 850 g Wasser
- ½ TL Salz
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - Butter zum Einfetten
- 200 g Gabelspaghetti
- 300 g Kartoffeln, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 150 g Speckwürfel
- 150 g gekochter Schinken, in Würfeln (1 cm)
Guss und Fertigstellung
- 70 g Milch
- 1 TL Salz
- 3 Eier
- 1 Bund Schnittlauch, in Röllchen
- 2 EL Paniermehl
- 25 - 30 g Butterflöckchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Express-Auflauf "Schwyz"
1h 10 min
Überbackene Frühkartoffeln mit Schinken und Erbsen
1h 20min
Spaghettipizza
55min
Nudel-Gemüse-Auflauf
1h
Überbackenes Risibisi mit Schweinefleisch
50min
Nudelauflauf mit Leberkäse und Spiegelei
1h 25min
Nudelpizza
1h 10 min
Kartoffelauflauf mit Cabanossi
1h 15 min
Puten-Auflauf mit Spätzle
1h 10 min
Kartoffelauflauf Leipziger Allerlei
1h 20min
Brot-Leberkäse-Auflauf
1h
Erbsen-Express-Auflauf
1h 10 min