Paprika-Salami-Sauce

Paprika-Salami-Sauce

4.5 1.0K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • frische, rote Chilischote entkernt
    1
  • Olivenöl
    30 g
  • Paprika, gemischt in Streifen
    600 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Wasser
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 gestr. TL
    ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Balsamico, dunkel
    1 TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Paprika edelsüß
    ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Crème fraîche
    30 g
    30 g Sahne
  • Salami in Scheiben, in Streifen
    80 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 222 kcal / 926 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...