![Torta panna, fragole e lamponi Torta panna, fragole e lamponi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/63006A41-8C41-4670-AD38-737E02AE222F/Derivates/D5D06711-F077-49A0-8725-C3F46550892A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 50 g di burro a pezzi, + q.b.
- 50 g di burro a pezzi
- 8 uova (circa 53-63 g l'una)
- 250 g di zucchero semolato
- 250 g di farina bianca istantanea
- 2 pizzichi di sale
Farcitura panna, fragole e lamponi
- 600 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di fragole fresche
- 10 g di zucchero semolato
- 120 g di lamponi freschi
- 1 cucchiaio di zucchero a velo, per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1753 kJ / 419 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3h 15min
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50 min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min
Torta Diplomatica
3h
Torta ragnatela
2h 40min
Torta Bicerin
30 min
Torta pan di zenzero e cioccolato
1h 40min
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1 godz. 20 min
Naked cake al cioccolato
4小时
Torta Bimby® ai mirtilli
1 godz. 15 min
Torta Bimby® al cocco e more
1 godz. 15 min
Torta a strati mascarpone e lamponi
5 Std.