Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 50 g di burro a pezzi + q.b.
- 8 uova (circa 53-63 g l'una)
- 250 g di zucchero semolato
- 250 g di farina bianca istantanea
- 2 pizzichi di sale
Farcitura panna, fragole e lamponi
- 600 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di fragole fresche
- 10 g di zucchero semolato
- 120 g di lamponi freschi
- 1 cucchiaio di zucchero a velo, per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1807.8 kJ / 432.1 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 100.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di crêpes tiramisù
6h 30 min
Torta multistrato al limone e fiori di sambuco
5 godz. 30 min
Cheesecake al cacao e frutti di bosco
40 min
Pan di Spagna
1h
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1 godz. 20 min
Torta Bimby® al caffè e nocciole
1h
Torta cupcake
40 min
Torta Bimby® al cocco e more
1h 15min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Torta crema e cioccolato
1h 35 min
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50min
Torta foresta nera
3h