Gelato al cioccolato e peperoncino (senza lattosio)

Gelato al cioccolato e peperoncino (senza lattosio)

4.6 17 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 8 godz. 15 min
10 porzioni

Składniki

  • 200 g di cioccolato fondente senza lattosio
  • 500 g di latte di cocco non dolcificato
  • 150 g di zucchero
  • 4 tuorli d'uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di cannella in polvere
  • ¼ di cucchiaino di peperoncino piccante in polvere + q.b. per guarnire
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 267 kcal / 1122 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 16.1 g
Węglowodany 27.9 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...